onsdag 4 maj 2011

I mitt skafferi...

.. måste helt enkelt dessa ingredienser (och alla basvaror såklart) alltid finnas:



ljust muscovadosocker: ett brunt socker som ger kolasmak till bakverken. Passar alldeles utmärkt ihop med choklad.

mascarponeost : En färskost jag använder till frosting. Blir 100 gånger godare än philadelfiaost!

Choklad : i alla varianter, men framför allt vit choklad. Använder jag flitigt både i bakverk och i frostingar och tårtfyllningar.

Några exempel på bakverk med en eller flera av dessa ingredienser:

Brownie Cupcakes

4TH OF JULY-CUPCAKES

Kladdkaka med vit choklad och marschmallows

Kladdkakemuffins med mascarponefrosting


Vad har ni för "måste-ha-hemma-ingredienser" i era skafferi/kylar?

9 kommentarer:

  1. Mascarpone har jag ännu inte testat att använda, måste verkligen prova på att baka med det, lite glass kanske :-), choklad och muscovadosocker har jag alltid hemma

    SvaraRadera
  2. GRÄDDE! Utan grädde klarar jag mig inte :P Dock bakar ju jag mest tårtor, och i dessa mousse/fluff :)

    Har helt ärligt aldrig bakat med muscovadosocker, men måste helt säkert testa! :D

    SvaraRadera
  3. Hej, vad duktig du är=) Jag undrar om du kan maila över ditt recept på kiwi/krusbärsmousse? Har sökt överallt men hittar inget bra... Mvh Lise
    lise78@spray.se

    SvaraRadera
  4. Ska prova mascarponeost i frosting, det har jag inte gjort någon gång. Tack för tipset!
    Choklad finns alltid hemma hos oss också. :-)

    SvaraRadera
  5. Var inne och kollade på alla dina länkar och herregud vilka läckerheter!! Blev mest sugen på att testa dina browniecupcakes, blir de som vanliga brownies i smak och konsistens? Låter supergott!!
    Jag har testat mascarpone en gång bara och det var jättegott. Har inte tänkt på att man kan använda det istället för philadelphia så tack för det tipset :)
    Jag har alltid ägg och grädde hemma, då klarar man sig för det mesta! :D

    SvaraRadera
  6. Vad härligt att ni delar med er av vad ni har i era skafferi! :)

    Mascarpone måste ni bara testa, underbart gott till frosting!

    Tack Pernilla! Ja browniecupcaken blev som vanliga brownie i konsistens och smak, riktigt supergott :)

    SvaraRadera
  7. Grädde, smör och choklad finns alltid. :)

    SvaraRadera
  8. med de ingredienserna blir det alltid gott Tove! :)

    SvaraRadera
  9. Mascarpone, mandel och pistach är saker jag alltid har hemma. Min far kommer från Flores, Toscana men hans far från Mantova, Lombardiet. Lombardiet är också ursprunget av mascarpone, och när jag hälsat på min farfar, serverar de den som man i Sverige serverar grädde. Till frukt t.ex. Jag bakar så ofta jag hinner Cannolo (cannoli på svenska) Men jag vet att mascarpone kan användas till fryst cheesecake också.

    SvaraRadera