onsdag 31 augusti 2011

Kanelpannacotta med knäckigt täcke och äppeltopping

Pannacotta är ju en av de smidigaste och godaste desserterna man kan tänka sig. Gör man den dessutom med gelésocker multi går det ju ännu snabbare, får då behöver man inte använda gelatin :)


Till ca 6 portioner behövs
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl gelésocker multi
2 kanelstångsbitar
½ vaniljstång

Lägg allt i en kastrull. (Skrapa ur fröna ur vaniljstången, men låt stången vara med under kokningen)
Låt koka i ca ½ minut.
Ta av från plattan och låt svalna något.
Fiska upp kanel- och vanlijstången
Häll upp i portionsskålar och ställ i kylen i minst 3 timmar

Detta kan uteslutas, men det lyxar till panancottan lite på ett otroligt smidigt sätt: Strössla över råströsocker och bränn av med en gasolbrännare, alternativt ställ in i varm ugn tills sockret karamelliserar.

Äppeltopping
2 äpplen
1 tsk ljust muscovadosocker
1 tsk kanel
1 tsk smör

Dela äpplena i bitar.
Stek upp dem i smör socker och kanel.
Stek inte för länge, de får gärna behålla lite tuggmotstånd.
Det går att servera äpplena kalla till pannacottan, men för att höja smaken ytterligare ett snäpp så stek upp äppelbitarna precis innan de ska serveras så de är lite ljumna. Mums! :)

Månadens tema hos Söta saker är lättlagat och då är denna pannacotta mitt bidrag

5 kommentarer:

  1. Panacotta är ju så himla gott, har aldrig testat med gelesocker multi, måste jag nog inhandla. Hittar man det i vanliga affärer?

    SvaraRadera
  2. Men Gud vad gott det låter och ser ut! Måste nog prova det här!

    SvaraRadera
  3. Therése, ja det finns i vanliga affärer. En liten grön kartong vid vanliga sockret :)

    Ida, ja det tycker jag absolut du ska göra, den blev hur god som helst :)

    SvaraRadera
  4. Det här låter ju precis hur underbar gott som helst!!!

    SvaraRadera
  5. Tack Nellie!
    maken, som har fått smaka många olika sorters pannacotta, tyckte att dessa var absolut de godaste! :)

    SvaraRadera