torsdag 25 augusti 2011

Kokosmousse

Denna mousse blev väldigt god, även att den krävde en ängels tålamod.. :)
Hittade liknande recept bl a på denna och denna blogg. Fantastiska båda två, helt klart värda ett besök! :)

Kokosmousse
2 dl cream fraiche (34%)
1,75 dl socker
1½ dl kokosflingor
2 msk marsanpulver
2 dl grädde

Vispa ihop cream fraiche och socker. Obs! Det går inte med lättfraiche utan måste vara den med 34%.
Man får ha en stor portion tålamod, för det tar tid innan den tjocknar. Min elvisp fick jobba för högtryck i en kvart ungefär, och jag kan ju erkänna att jag höll på att ge upp hoppet om att den nånsin skulle börja tjockna.. Nästa gång får allt min kitchen aid göra jobbet! :)
Vänd ner kokosflingorna och vispa ner marsanpulvret, låt stå övertäckt i kylen några timmar.
Vispa grädden fast och blanda ihop.
Räcker till ett lager i en tårta.

2 kommentarer:

  1. Jag är jättesugen på att prova kokosmousse men inte vågar.. Vad rekomenderar du för kombo till denna?

    SvaraRadera
  2. Första gången jag gör kokosmousse också Carola, jag har den ihop med jordgubbsmousse i chokladtårta som vi ska äta idag.
    Choklad och kokos funkar ju väldigt bra ihop, hoppas även inslaget av jordgubb blir gott :)

    SvaraRadera