söndag 20 maj 2012

Cupcakes fyllda med kärlek :)

Idag har vi varit på inflyttningsfika hos min mans kusin Henke och hans goa sambo Johanna.
Johanna bad mej fixa fikat till de glutenintolernta gästerna. Jag passade även på att använda de övriga gästerna som smakpanel till den nya variant av cupcakes jag bakade :)




Muffinsen gör du såhär (jag använde miniformar och fick ut 36 st)

125 gr smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl finax glutenfri mix ( alt samma mängd vanligt mjöl)
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vaniljyoghurt

Vispa smör och socker
Tillsätt äggen, 1 i taget och vispa mellan
blanda de torra ingredienserna och vänd ner växelvis med vaniljyoghurten
Klicka ut i formar

Jag fyllde mina muffins med den nya ploppen Kärlek som har smak av vit tryffel och hallon. Mmmums!
Jag tog 1/4 ruta i varje. Gör man större muffins kan man ta större bitar.
Grädda i 200* ca 15 min.


Frostingen är Marsanfrosting som jag smaksatte med lite hallonessens.


Formarna som jag använde är ju slående lika de tulpaner som växer i mitt land :)


5 kommentarer:

  1. Låter som en god choklad! Och visst liknade formarna tulpanerna på pricken. :)

    SvaraRadera
  2. La du chokladen i mellan smeten och gräddade eller när muffinsarna var klara?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lägg en bit choklad i smeten innan du gräddar

      / annica

      Radera