Rabarber är ju så himla gott, och vårat rabarberland fullkomligt svämmar över av dessa godsaker!:)
Rabarber och jordgubbar tycker jag är den ultimata kombinationen!
Nu finns det ju tyvärr inga färska jordgubbar i mitt land än, så det fick duga med frysta i dessa muffins jag har bakat idag!
Jag tog mitt Grundrecept för ljusa glutenfria muffins men istället för vaniljsocker tog jag rivet skal och saften av 1 lime som smaksättning.
Gjorde även 1½ sats och då blev det ca 30 mellanstora muffins.
Fyllning
Ta 2-3 stjälkar rabarer, skala och dela i bitar. Häll över 1 msk potatismjöl och 2 tsk florsocker, blanda och låt stå en stund
Ta ca 12 jordgubbar, dela i bitar och häll över 1 msk potatismjöl och låt stå.
(potatismjölet gör att de inte vätskar så mycket i muffinsen sen)
Lägg ett par bitar jordgubbar och rabarber i botten av aluminiumformar och klicka över smet. Tänk på att inte fylla formarna till mer än 60-70%.
Grädda mitt i ugnen i 200* ca 15 min.
Marsanfrosting
2 dl grädde
3 msk marsanpulver
200 gr mascarponeost
2½ - 3 dl florsocker
Vispa grädden halvfast, tillsätt marsanpulvret och vispa fast.
Blanda mascarponeost o florsocker
Blanda ihop med marsangrädden och vispa på låg hastighet till fluffig frosting
Spritsa på muffinsen.
Denna cupcakes är så mycket sommar för mej och därför får den vara mitt bidrag hos Söta saker där månadens tema är just sommar
Ja, vad gott med rabarber, jordgubbar och mascarponefrosting! Sommar är precis vad det är. :)
SvaraRaderaÅh vad gott med rabarber och jordgubbar i cupcakesen! De såg verkligen jättefina ut :)
SvaraRaderaGud vad gott det låter! Jag håller med om att jordgubbar och rabarber är supergott ihop :)
SvaraRaderaTack Tove, Johanna och Ida!
SvaraRaderaMina kollegor tyckte de var supergoda, så det får snart bli en omgång till :)
håller med.din rabarbermousse med jordgubbs pannacotta var to die for..så gooooott
SvaraRaderaTack Simone!
RaderaRabarbermousse är underbart gott! Blir till att frysa in massor av rabarber så man kan göra den i höstens tårtor :)