Dagen till ära blev det svenskt till fikat Nämligen en mumsig rabarberpaj!:)
Min kära mamma var här på fika och hon tipsade om att blanda i äppelbitar i smulpajen.
Det blev en riktig höjdare! Supermumsigt! och det var bara tur att vi var proppmätta efter maten annars hade det nog inte blivit en bit över som hon kunde ta med hem till pappa ;)
4-5 stjälkar rabarber
1 msk potatismjöl
1 msk florsocker
1 äpple
1 dl havregryn (glutenfria)
1½ dl glutenfri mjölmix, finax hade jag. (alt samma mängd vanligt mjöl)
3 msk socker
125 gr kallt smör
75 gr mandelmassa
Skala och skär rabarberna i bitar
Häll över potatismjöl och florsocker och låt stå en stund
Gör under tiden smuldegen:
Blanda havregryn, mjöl och socker
Tärna smöret och nyp ihop
Smörj pajformen. Lägg i rabarberna och skiva äpplet och lägg över.
Riv över hälften av mandelmassan
Fördela smuldegen över
Riv över resten av mandelmassan
Grädda i 175* ca 25 min
Servera med en lyxig vaniljsås
Gör snabbmarsansås, vispa ½ dl grädde/portion och tillsätt i såsen.
Som ni ser har jag hur mycket rabarber som helst, trots att bakat en del.. :)
Ha en skön fortsättning på nationaldagen!
Jag har också funderat på om det kan vara gott att ha i äpple i rabarberpaj. Jag får nog ta och prova det nästa gång! Hoppas du haft en bra helgdag! / Emma
SvaraRaderaDet blev supergott Emma, så jag kan verkligen rekommendera att testa :)
SvaraRaderaRabarber är ju helt underbart! Jag fick 4 liter av svärmor men ska nog hämta mera snart ;)
SvaraRaderaja visst är det Sara! Har frusit in så jag klarar mej i höst o vinter när jag blir sugen på att baka nåt med rabarer :)
SvaraRadera