fredag 3 augusti 2012

Smörkräm

Jag blir mer och mer förtjust i att spackla tårtorna med smörkräm istället för grädde.
Har upptäckt att det är många fördelar, som t ex att man inte behöver oroa sig för att locket börjar smälta, (när jag spacklar med grädde fodrar jag alltid locket för säkerhets skull) och den största fördelen är att det blir ett fantastiskt underlag att lägga sp´n på!

120 gr smör
4 dl florsocker
3 tsk kokande vatten
1 tsk vaniljsocker

(smaksätt ev med ett par droppar essens eller arom.) Jag testade att smaksätta med champagneessens, och det blev hur gott som helst!

Vispa smöret tills det blir ljust och krämigt (gärna minst 5 min)
Tillsätt florsockret i ett par omgångar och vispa mellan.
Tillsätt smaksättningen och till sist det kokheta vattnet och vispa ihop krämen

Denna laddning räcker till att spackla en tårta.




4 kommentarer:

  1. Hej,
    Har faktiskt aldrig testat att spackla tårtor med smörkräm tidigare (bara använt det till biskvier i stort sett), men nu fick jag ett nytt tips att testa :)
    Tack för en super härlig o fin blogg!
    Kram Leila

    SvaraRadera
  2. Det är verkligen smidigt att spackla med smörkräm! Att smaksätta den är dock nästan ett måste, tyvärr... Jag får prova med champangesmaken någon gång :)

    SvaraRadera
  3. Hejsan!
    Vet du om det går lika bra att göra en smörkräm på mjölkfritt smör, dvs går det lika bra att vispa som vanligt smör?

    SvaraRadera
  4. Hejsan!
    Har gjort på laktosfritt smör och det blir detsamma som vanligt, men har inte testat med mjölkfritt, borde ju funka dock

    Tack Leila!

    Älskar att spackla med smörkräm! Sån yta att jobba med!

    SvaraRadera