Det är inte mycket som slår doften av nybakade pepparkakor, eller hur?
Jag är nästan mer förtjust i mjuk pepparkaka, nåt som min mormor Daisy var helt klart världsbäst på att baka när vi växte upp. Läs mer om detta HÄR
Häromdagen köpte jag en miniform, som jag testbakat i idag, med mycket lyckat resultat!
Min mjuka pepparkaka är glutenfri samt lite nyttigare, då den är bakad med stevia.
Smeten räcker till en något större form än den jag använde.
1 ägg
1,75 dl stevia (eller vanligt socker om man vill)
2 dl glutenfri mjölmix (alt samma mängd vanligt mjöl)
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 dl vaniljyoghurt
50 gr smör
Smält smöret. Låt svalna lite och tillsätt yoghurten
Vispa ägg med stevia till pösigt
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner växelvis med smörblandningen i äggsmeten.
Häll upp i smord och bröad form
Grädda i 200*, i miniform ca 30 min, lite större form något längre tid.
ååå så gott! Nu vart jag sugen på att baka detta
SvaraRaderaSuper söt!
SvaraRaderaså fin den blev.älskar oxå mjuk,så himla gott.
SvaraRaderabrukar lägga i dumle gingerbread i och göra muffins,otroligt smarrigt
fin form
Meen så sött!... & säkert väldigt gott ;)
SvaraRaderaTack för era kommentarer! :)
SvaraRadera