fredag 12 april 2013

Kladdkakemuffins med toblerone och mascarponefrosting

Dagens fredagsfika blev följande:
Kladdkakemuffins med toblerone, toppad med mascarponefrosting.

Eftersom jag är allergisk mot både nötter och kalorier fick jag inte smaka dem själv, men familjen gav toppbetyg till dessa :)

 
Till ca 15 st:
 
2 ägg
2 dl socker
50 gr smör
½ dl matolja
75 gr toblerone
2½ dl glutenfri mjölmix (finax röd, alt samma mängd vanligt mjöl)
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
 
Vispa ägg och socker poröst
Smält smör, tillsätt olja. Ta av från värmen och smält ner hackad toblerone
Blanda ihop de torra ingredienserna  och vänd ner i äggsmeten
Vänd till sist ner smörblandning
 
Fördela i muffinsformar, i muffinsplåt
 
Grädda i 175* mitt i ugnen ca 12-14 min
 
låt kallna och gör sedan frostingen:
 
1½ dl grädde
125 gr mascarpone
2½ dl florsocker
 
Vispa grädden fast
Rör ihop mascarpone och florsocker
Blanda ihop försiktigt och vispa på låg hastighet tills det blir fluffigt
Spritsa på muffinsen
Dekorera med en tobleronebit och lite silverströssel och gärna en blomma i sp :)
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar