söndag 15 december 2013

Dumlefudge

Oj vad god denna dumlefudge blev! Blir att sätta hänglås på burken om den ska överleva till jul! :) Flingsaltet är en riktig höjdare som brytar av mot det söta. Rekommenderas verkligen!


3 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 gr smör
140 gr dumlekolor
1 näve minimarshmallows
flingsalt

Lägg grädde, socker och sirap i en kastrull.
Koka upp, sänk värmen och låt koka till den når en temperatur på 120*. (eller gör kulprovet)  Om den kokar längre blir det mer segt och kolaaktigt, nu blev konstistensen sådär härligt mjuk och mindre risk för sönderbitna tänder ;)
Ta av kastrullen från värmen och klicka i smöret. Rör tills det smält.
Rör ner hackade dumlekolor och rör smeten slät
Tillsätt till sist marshmallows, vänd ner försiktigt i smeten och häll upp i en bakpapperklädd form.
Strö över flingsalt.
Låt svalna lite och ställ sedan in i kylen ett par timmar innan den delas i bitar.
Förvara dem i kyl.
 
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Det där låter/ ser väldigt gott ut :)

    SvaraRadera
  2. Vill bara säga att det är tredje året i rad som jag bakar dina dumlefudge. Dom är supersmarriga. Tusen tack för att du delar med dig. mvh Emelie

    SvaraRadera