Förra veckan hade vi afternoon tea på jobbet och när vi började kolla efter godsaker vi skulle göra till detta fastnade både jag och min kollega för ginger flapjacks De blev supersmarriga och uppskattade av våra fikagäster 🙂
Imorgon ska vi på kennelträff och då ska Denzels goa uppfödare få en laddning såna här som en liten present.
Till en liten långpanna, ca 20x30 cm gör du såhär:
250 gr smör
4 dl ljust muscovadosocker
4 msk ljus sirap
10 dl sempers glutenfria havregryn
2 dl kokos
Smält smör, sirap och muscovadosocker i en kastrull. Tillsätt havregryn och kokos. Rör ihop och bred ut i en bakpapperklädd liten långpanna. Skjuts in i ugnen i 175 gr ca 12-14 min.
Låt svalna
Glasyr:
225 gr smör
4 dl florsocker
6 msk ljus sirap
5 msk riven färsk ingefära
Smält smör, florsocker och sirap, värm under omrörning och tillsätt ingefära.
Låt svalna så den tjockare till sig.
Rosta 2 dl kokos i en het stekpanna.
Bred på glasyren och strö över kokosen
Låt kallna innan den skärs i bitar.
Passar perfekt till glöggen 🙂
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar