söndag 18 november 2018

Glutenfria kolakakor med chokladgömma

Avrundade helgen med att baka dessa smarriga kolakakor. Gjorde två olika varianter, en som blev som lite lagom sega flarn och en omgång i formar. Båda två blev lika goda och en sån sorts kakor man får sätta hänglås på burken om de ska räcka längre än en kvart... 😀

Till ca 24 st:
200 gr smör
2 dl ljust muscovadosocker
1/2 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 msk snabbmarsanpulver
5 dl finax röda mjöl

Vispa ihop smör och muscovadosocker, tillsätt de övriga ingredienserna och vispa ihop till en deg. Ställ i kylen ca 15 min.
För flarn: forma bollar, tryck i 5 st chokladknappar, Odense mörk choklad. De flyter ut rätt ordentligt så lägg dem inte för tätt. Grädda i 200 gr, mitt i ugnen , 8-9 min. Har de flytit ihop så dela med kniv medans de är varma.
För kakor: forma bollar och lägg i pappersformar och tryck i 5 chokladknappar och grädda i 200 gr ca 8-9 min. Låt svalna och ta ur dem ur formarna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar