torsdag 29 november 2018

Saffranskaka med citronglasyr och kokos

Nu kommer jag få baka en sånhär till, för denna lär vara slut innan söndag, men annars passar ju denna saffranskaka med citronglasyr och kokos perfekt till adventsfikat!

Smält 175 gr smör och låt svalna lite. Blanda i ett kuvert 0,5 g saffran.
Vispa 2 ägg och 3 dl socker pösigt.
Blanda 3,5 dl finax röda (alt samma mängd vanligt mjöl) med 1 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver och 1 msk snabbmarsanpulver.
Blanda i 1,5 dl vaniljyoghurt i smöret och häll i det i äggsmeten. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda till en slät smet.

Häll i smord och bröad springform och grädda i 175 gr, nedre delen i ugnen ca 40 min.
Låt svalna i formen.

Glasyr
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk pressad citron
Nån tsk vatten
Blanda ihop till en bredbar glasyr och bred på kakan. Strössla över kokos.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar