fredag 14 maj 2010

Chokladhallonkaka



Detta recept hittade jag i senaste numret av tidningen "Hembakat" och det såg så gott ut att jag var ju tvungen att baka denna underbara chokladhallonkaka!
Kakan blev väldigt smarrig med de syrliga hallonen som bröt av den söta smaken lite.

200 gr smör
3 dl frysta hallon
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl mjöl

Smält smöret i en kastrull. (Ta en ganska stor är mitt tips..)
Rör i hallonen så att de tinar i smöret. Ta sedan bort kastrullen från plattan.
Blanda socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner detta i smörhallonblandningen.
Rör ner ett ägg i taget. Blanda till sist i mjölet.

Häll upp smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.

Grädda mitt i ugnen, i 175* ca 25 min. Kakan ska vara på gränsen till kladdig i mitten.

Låt kallna
Pudra över florsocker
servera med hallon och en klick grädde

ät och njuuuuut!

2 kommentarer:

  1. Mums, denna var jätte god. Fick ett telefonsamtal om ett oväntat fika besök så då gorde jag denna goding. Mycket uppskattad. Särskilt utav manen som inte är mycket för bakverk. Han fick i sig 3 stora bitar.

    SvaraRadera
  2. Vad kul att höra att ni gillade den Ann-Sofie! :)

    SvaraRadera