tisdag 25 maj 2010

Sommarmuffins med rabarber och jordgubbar

I min trädgård växer hur mycket rabarber som helst, och då måste man ju passa på att ta till vara och testa lite nytt med dessa underbara ... Ja, vad är rabarber egentligen, bär? Frukt? Grönsak..? Hmm, ja hur som helst är det väldigt gott i allafall! :)

Dessa muffins med riktig sommarkänsla har jag bakat idag. De är fyllda med rabarber och jordgubbar!
Kan väl knappast bli mer sommarkänsla än så va?

125 gr smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4-4½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk marsanpulver
1½ dl mjölk
2-3 rabarber
ca 12 stora jordgubbar

Vispa smör och socker
tillsätt äggen 1 i taget och rör lite mellan varje
blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med mjölken.

Fyll muffinsformar som står i en muffinsplåt till lite mer än hälften. Dela rabarberna i 1-1½ cm stora bitar. Dela jordgubbarna i fyra delar. Tryck i bitarna i muffinsen.

Grädda i 200* ca 15-20 min.

Detta recept har jag även lagt upp på Baka.se. En sida för oss som älskar att baka och som kommer att bli tillgänglig för alla såsmåningom.

4 kommentarer:

 1. Åh, mums vad gott det ser ut!! Så roligt att du lagt upp receptet på baka.se också =) Hihi, har också funderat på det där med rabarber.. vilket släkte hör de till egentligen?!

  SvaraRadera
 2. Kollade runt lite, och det visade sig att rabarber är en ört som tillhör slideväxter.. Aldrig hört talas om kan jag säga.. Hmm..

  Tack för att du gav mej möjligheten att få en förhandtitt och att lägga upp recept på Baka.se Hanna!! En riktig guldgruva för oss baktokar kommer det helt klart att bli! :)

  SvaraRadera
 3. å så gott, detta recept måste jag testa. gjorde receptet på rabarberpajen med jordgubbar i, gud så god den var!

  SvaraRadera
 4. Japp Linda, detta recept kan jag verkligen rekommendera! Rabarber och jordgubbar bildar tillsammans en otroligt god kombination! :)

  SvaraRadera