fredag 19 november 2010

Brownies med kokos

Kokos och choklad är ju en kombination som passar väldigt bra ihop. Åtminstone om man frågar min man, han är barnsligt förtjust i chokladbiten bounty, och dessa godsaker fick högsta betyg av honom! :)



Dessa brownies blev som godisbitar, och serverar man dem lite ljumna ihop med en klick glass så är gottegrisbehovet garanterat tillfredsställt! :)


150 gr mörk choklad
150 gr smör
4 dl socker
2½ dl mjöl (jag gjorde mina med glutenfritt)
1½ dl kokos
3 ägg

Smält chokladen i vattenbad.
Tärna smöret och smält i chokladen.

Blanda socker, kokos och mjöl.
Tillsätt äggen och rör om.
Tillsätt chokladen och blanda till en jämn smet.

Smörj en form och ströa med kokos.

Grädda mitt i ugnen, i 200* tills ytan är torr, men kärnan lite kladdig, ca 10-15 min.

Låt kakan svalna.
Smält ca 50 gr mörk choklad och ringla över.

Låt kallna innan den skärs i bitar.

10 kommentarer:

  1. Det här receptet måste jag absolut prova nu direkt :). Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Åh vad jag är glad att jag hittat till din blogg med massor av goda o härliga glutenfria recept som du delar med dig av...
    Ha en härlig fredag
    Önskar Ulla från Tjörn

    SvaraRadera
  3. Gud vad gott! För ett par år sedan missbrukade jag Bounty fullständigt, så jag vet inte om jag vågar baka dina brownies. Men kanske ett litet återfall vore på sin plats... ;-)

    SvaraRadera
  4. Tack Ulla! Välkommen hit! :)

    Ett liiitet återfall skadar nog inte Helena! Du får väl göra på halv sats.. ;)

    Önskar er en riktigt skön fredagskväll med en massa gott och mys!

    SvaraRadera
  5. Oj, så gott! Hade suttit perfekt som fredagsmys ;-) Önskar dig en fin helg!

    SvaraRadera
  6. Åh, det ser VÄLDIGT gott ut! Kanske man skulle bjuda mannen på. Han älskar också kokos :o)

    SvaraRadera
  7. Tack Hanna, Linda och Sofia!

    Hoppas ni haft en skön helg och att ni bakat en massa gott! :)
    Denna brownie kanske.. ;)

    SvaraRadera