onsdag 17 november 2010

Vaxholmslimpa i ny tappning..

Bakade ju ett underbart gott glutenfritt bröd häromdagen, som du hittar här Ungarna tyckte det var i "nyttigaste laget" (eftersom det var grovt med solrosfrön och physsiliumfrön.. som redan var i brödmixen) så idag har jag bakat en variant på limpan som kanske faller dem mer i smaken! :)





5 dl filmjölk, kall
1 dl ljus sirap
1 tsk salt
1 tsk mald pomerans
1 tsk malda brödkryddor
ca 5 dl finax mjölmix (röd paket)
5 dl finax naturligt glutenfri mjölmix (orange paket)
1½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat

Blanda fil, sirap och kryddorna
Tillsätt mjölmixenerna blandat med bakpulver och bikarbonat.
Häll upp smeten i en smord 2-litersform
Grädda genast i 175* i en timme.

Det bästa med de här bröden är att det går att skiva i fina skivor trots att det är glutenfritt.. :) En del glutenfria bröd blir ju lätt torra och smular nåt makalöst, men detta blir jättefina skivor! Och väldigt gott som sagt! :)

1 kommentar:

  1. Din version av Vaxholmslimpan är det godaste, glutenfria brödet jag någonsin ätit. TACK! Nu ska jag leta efter ett bra formbröd också! Christine

    SvaraRadera