tisdag 2 november 2010

Mjölkchokladmuffins och test av ny mjölmix



Dessa mjölkchokladmuffins är bakade med Finax glutenfria mjölmix, och receptet får ni här:

175 gr smör
2 dl ljust muscovadosocker
2 ägg
4 dl Finax mjölmix (den orange paketen)
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1½ dl mjölk eller gräddfil (jag hade vispgrädde som behövde gå åt..)
100 gr hackad mjölkchoklad

Vispa smör och socker
tillsätt ett ägg i taget och rör lite mellan varje
blanda mjölmix med bakpulver, vaniljsocker o salt och vänd ner i smeten.
Tillsätt vätskan och den hackade chokladen.
Dela upp i formar
grädda i 175* ca 20 min.

5 kommentarer:

  1. Ser riktigt mumisgt ut! Vad bra med lite glutenfria recept, det kan komma väl till pass ibland!

    Ha en bra dag!
    // Angelica

    SvaraRadera
  2. Tack Angelica! Hoppas du får nytta av nåt av mina glutenfria recept :)

    Må så gott!


    Ja mjölkchoklad är ju aldrig fel Erika, och i muffins blir det rikitgt gottigt! :)

    SvaraRadera
  3. Ser smarrigt ut! Hur smakade de nu då? Höll de sig saftiga och otorra :)

    Vilka söta formar! Blir helt galen av alla fina tillbehör som finns att köpa till baket, vill ju ha allt :)

    SvaraRadera
  4. de blev allt annat än torra Therése! :) Jättesmaskiga! I jämförelse med de som var bakade på shake ´n bakemixen smakade desssa helt klart bäst enligt barnen. De andra smakade gott, men lite som "äppelkaka utan äpplen" enligt sonen. Tyder detta som att det fattades det där lilla extra ;)

    Ja man kan ju lätt bli fattig med alla roliga prylar man hittar och som man bara måste köpa ju :)

    SvaraRadera