Resultatet blev tiramisurulltårta, som blev till några bakelser :)
Tiramisurulle
3 ägg
2 dl mörkt muscovadosocker
2 dl glutenfri sempers mix
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 msk kaffe + 2 tsk snabbkaffepulver
Vispa ägg och socker
Blanda kaffe med kaffepulver och tillsätt
blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten
Häll upp smeten i bakpapperklädd långpanna
Grädda i 250* ca 5 min
Stjälp upp på lättsockrat bakpapper, dra bort pappret som den gräddats på och låt kallna
Mascarponekräm
250 gr mascarponeost
2½ dl florsocker
1 tsk kaffelikör/essens
Vispa ihop till krämig konsistens
pensla botten med starkt kaffe
Bred på krämen på kakan, pudra över lite kakao och ställ in i kylen en liten stund så krämen stelnar lite
Rulla ihop från långsidan med hjälp av pappret
Förvara i kyl en stund innan den skärs i bitar
Spritsa på en klick grädde och pudra över lite kakao
Jag använde glutenfria savoiardikex som dekoration för att förstärka tiramisukänslan :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar