Dessa saffransrutor blev härligt saftiga och känns lite lyxiga med mandelmassa i och en god citronglasyr på.
Till en långpanna:
6 ägg
6 dl socker
6 dl glutenfritt mjöl (finax röda) alt samma mängd vanligt mjöl
1 tsk vaniljpulver
5 tsk bakpulver
2 kuvert saffran
3 dl hett vatten
200 gr riven mandelmassa
Vispa ägg och socker poröst
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten
Riv mandelmassan och blanda ner i
Låt vattnet nästan koka upp, häll i och blanda till en slät smet
Häll upp i en smord och bröad långpanna och grädda i 150 * varmluft (175* i vanlig) i ca 25 min
Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren:
200 gr smör
6 dl florsocker
1 äggula
1 msk snabbmarsanpulver
citronsaft från en halv citron
Smält smöret och tillsätt de övriga ingredienserna. Låt sjuda på svag värme till den tjocknat lite. Låt svalna lite.
Bred på den svala kakan och strö på kokos.
Låt kallna helt innan du skär upp i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar