lördag 8 oktober 2011

Födelsedagstårta i höstens tecken (nr 2)


Denna tårta blev en liten utmaning för mej, eftersom den skulle vara mjölkfri. Är ju van att baka glutenfritt och även en del laktosfritt, men detta var nåt nytt. Efter ha hört mej för om lite tips och råd kom jag fram till att fyllningarna skulle bestå av Marsankräm (den man kokar innehåller turligt nog inte mjölkprotein!) Isället för mjölken man ska tillsätta tog jag solhavre. I det andra lagret tog jag blåbärssylt blandat med mjölkfri visp. Dekorfondanten (sp) som jag använder är turligt nog fri från mjölkprotein den med :)


När jag hade gjort klart tårtan kändes det lite som att jag hade nog gjort nåt liknande förut.. Och jag kunde inte annat än småle när jag såg att förra årets tårta till Erik såg ut såhär

Ska bli spännande att höra om den mjölkfria tårtan smakade gott! :)


Stort Grattis på födelsedagen Erik!

4 kommentarer:

 1. Sååå fin.. härliga färger.. Inte dåligt att du fixade den utmaningen om mjölkfritt.. jag kan tänka mig att de blev jätte nöjda med dem. Jag menar hur ofta kan de få en sådan här fantastik tårta med en sådan allergi

  SvaraRadera
 2. hej! har du något recept på någon tårtfyllning som man kan ha i marsipan tårtor?, med det får inte vara smak av bär eller frukt!`riktigt fina tårtor föresten! tacksamm för svar! ;)

  SvaraRadera
 3. Tack Carola! kul att man kan göra en tårta så att även de som inte tål allt kan äta :)

  Anonym, om du tittar i mitt receptgalleri och under kategorin Tårtfyllningar och frosting så hittar du många olika fyllningar, t ex chokladmousse och gräddvaniljkräm.. :)

  SvaraRadera
 4. Härliga färger, är ju det allra bästa med hösten. Jag håller med om att det är lurigt med just mjölkfria tårtor. Jag har en dotter som är allergisk mot mjölk och det är verkligen en utmaning att få det att smaka vettigt. :-)

  SvaraRadera