torsdag 6 oktober 2011

Smaktest: Sempers KICK!

Sonen har testat Sempers nyhet på den glutenfria hyllan, havreflingorna KICK!


KICK! finns i två varianter, en naturell och en med hallon


Vad tyckte han då om dessa flingor? Jo båda sorterna fick bra betyg, han tyckte att de smakade som söndersmulade havrekakor :) Den med hallon fick nog ett extra poäng för den söta smaken med.
Jag smakade också den med hallon och tyckte att de var riktigt goda till keso.

För sonen blev det även ett ypperligt tillfälle att introducera ren havre i kosten. Sedan han fick diagnosen förra sommmaren har vi valt att utesluta även havre, men efter årskontrollen hos doktorn förra veckan ska vi nu se om han klarar av det. Än så länge verkar det funka!

4 kommentarer:

 1. Klara (glutenallergiker)6 oktober 2011 11:06

  Jag har också testat dessa, älskade Start när jag var liten och när jag fick prova och äta vanligt och se om jag var frisk för några år sedan (vilket jag inte var) så var starten inte god längre, tyckte den var för söt. Så jag var lite tveksam om jag skulle gilla dem, men den med hallon var mums :D

  Tack för en grymt bra blogg, glad när man kan läsa att det går att få till alla smarriga recept även om de är glutenfria!

  SvaraRadera
 2. Oj, det är galet vad mycket det finns på den glutenfria hyllan nu för tiden. Jag fick min diagnos för 4 år sedan när jag fyllde 18, då fanns det inte ens hälften av vad dem har idag. Till och med min sambo tycker att glutenfria produkter är godare än vanliga ibland.
  I alla fall så har jag klarat av att äta havre (ren havre) genom hela min tid, vilket är väldigt skönt faktiskt. Så jag hoppas din sons mage också gillar havre, det underlättar!

  Tack för en bra blogg förövrigt :)Och alla goda sötsaker!

  Hälsningar Jessica

  SvaraRadera
 3. Jag smakade också den med hallon för några dagar sen, riktigt god! Och söt... Känns som lite mer som riktig musli än vad dom andra sorterna gör :)

  SvaraRadera
 4. Tusen Tack för de snälla orden Klara och Jessica!!

  Visst är det tur att de som tillverkar glutenfritt börjar inse att det ska smaka gott med :)

  SvaraRadera