Till ca 12 st
2 ägg
2 dl socker
50 gr smör
1 dl turkisk yoghurt
2 msk koncentrerad äppeljuice
3 dl glutenfri mjölmix (finax) alt samma mängd vanligt mjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
Vispa ägg och socker
Smält smöret. Ta av från plattan, låt svalna lite och tillsätt yoghurten.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. och vänd ner i äggsmeten.
Tillsätt smörblandningen och äppeljuicen.
Rör till en slät smet
Klicka ut smet, inte mer än till ca 40% av formen.
Gör fyllningen och fördela i formarna och klicka sedan på resten av smeten så det i stort sett täcker fyllningen.
Strössla över lite råsocker.
Grädda i 225*, mitt i ugnen, ca 15 min.
Fyllning
2 äpplen
1 msk råsocker
1½ tsk kardemumma
75 gr mandelmassa
Skala och tärna äpplena
Riv över mandelmassa och tillsätt råsocker och kardemumma.
Blanda ihop.
Äppelmuffinsen är ju god att äta som den är, men annars kan man ju lyxa till det och äta den med vaniljsås..
Ha en skön fortsättning på söndagen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar