söndag 14 oktober 2012

Cupcakes med klassisk smakkombo

 
Inatt hade jag med dessa cupcakes till mina kollegor. Hade även med till två av de andra avdelningarna i huset, och de blev en mycket uppskattad sockerchock :)
Smakkombinationen är en gammal klassiker, med choklad, mint och päron, vilket färgerna kanske avslöjar?
 

 
Recept på muffinsen
Till ca 12 st
100 gr smör
100 gr Fazer chokladkaka med marianne
1 dl turkisk yoghurt
2 ägg
1½ dl socker
2½ dl glutenfri mjölmix (Finax orange paket, alt samma mängd vanligt mjöl)
1 msk potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
 
Smält smöret
Ta av från plattan och tillsätt hackad choklad. rör tills den smält
Tillsätt yoghurten
 
Vispa ägg och socker
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med smörblandningen.
Rör till slät smet och klicka ut i formar som står i muffinsplåt
 
Grädda mitt i ugnen i 225* ca 12-15 min
 
 
 
Recept på frostingen
2 dl vispgrädde
1 knivsudd bakpulver
125 gr mascarponeost
3½ dl florsocker
 
Vispa grädden och bakpulver till fast konsistens
Blanda ihop ost med florsocker
Blanda ihop
Vispa på låg hastighet till fluffig
 
Dela frostingen i tvåskålar
Smaksätt och färga den ena med päronessens och lite grön karamellfärg
Smaksätt den andra med 1 msk kakao och några droppar mintolja
 
Lägg frostingen i varsin liten spritspåse som du sedan lägger i en stor för att få marmoreringseffekten, som jag tycker är så pass läcker att jag inte ville ha några dekorationer på :)
 
 
 


2 kommentarer:

  1. Jag har provat för första gången att ha 2 färger på frostingen, och det är ju superläckert! Som sagt, då behöver man inte så mycke dekorationer! =)

    SvaraRadera
  2. Snygga! Låter väldigt mumsigt. :o)

    SvaraRadera