Inatt hade jag med dessa cupcakes till mina kollegor. Hade även med till två av de andra avdelningarna i huset, och de blev en mycket uppskattad sockerchock :)
Smakkombinationen är en gammal klassiker, med choklad, mint och päron, vilket färgerna kanske avslöjar?
Recept på muffinsen:
Till ca 12 st
100 gr smör
100 gr Fazer chokladkaka med marianne
1 dl turkisk yoghurt
2 ägg
1½ dl socker
2½ dl glutenfri mjölmix (Finax orange paket, alt samma mängd vanligt mjöl)
1 msk potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
Smält smöret
Ta av från plattan och tillsätt hackad choklad. rör tills den smält
Tillsätt yoghurten
Vispa ägg och socker
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med smörblandningen.
Rör till slät smet och klicka ut i formar som står i muffinsplåt
Grädda mitt i ugnen i 225* ca 12-15 min
Recept på frostingen
2 dl vispgrädde
1 knivsudd bakpulver
125 gr mascarponeost
3½ dl florsocker
Vispa grädden och bakpulver till fast konsistens
Blanda ihop ost med florsocker
Blanda ihop
Vispa på låg hastighet till fluffig
Dela frostingen i tvåskålar
Smaksätt och färga den ena med päronessens och lite grön karamellfärg
Smaksätt den andra med 1 msk kakao och några droppar mintolja
Lägg frostingen i varsin liten spritspåse som du sedan lägger i en stor för att få marmoreringseffekten, som jag tycker är så pass läcker att jag inte ville ha några dekorationer på :)
Jag har provat för första gången att ha 2 färger på frostingen, och det är ju superläckert! Som sagt, då behöver man inte så mycke dekorationer! =)
SvaraRaderaSnygga! Låter väldigt mumsigt. :o)
SvaraRadera