måndag 22 oktober 2012

Scones med kanel och kardemumma

Nybakade scones till frukost är ju inte så dumt, så dessa gjorde jag och dottern till övriga familjen i lördags. Det luktade ljuvligt av kryddningen, som bestod av kanel och kardemumma, och det blev inte en smula kvar när familjen ätit kan jag säga :)


Till ca 12 bitar

8 dl glutenfri mjölmix (finax röda, eller om man vill göra vanliga så samma mängd vetemjöl)
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 gr smör
3 dl turkisk yoghurt

Blanda de torra ingredienserna
Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen
Tillsätt yoghurten och blanda snabbt ihop till en deg

Tryck ut till 3-4 kakor på bakpapperklädd plåt.
Skåra som ett kryss med mjölad kniv (så de går att dela i fyra bitar var sen)
Nagga lite med en gaffel
Grädda i 250*, mitt i ugnen i ca 10 min

Servera nygräddade




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar