Till gårdagens fredagsfika bakade jag denna mjölkchokladkaka med karamellglasyr, som fick riktigt bra betyg av både man och barn :)
Mjölkchokladkaka
125 gr rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
4½ dl glutenfri mjölmix (finax röda) alt samma mängd vanligt mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1½ dl turkisk yoghurt
200 gr mjölkchoklad
Vispa smör och socker
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med yoghurten
Grovhacka mjölkchokladen och blanda ner i smeten
Häll upp i smord form
Grädda i 175* ca 40-45 min
Karamellglasyr
1½ dl ljust muscovadosocker
60 gr smör
3/4 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
Blanda alla ingredienserna i en kastrull, låt sjuda några minuter
Låt svalna och ringla över kakan vid servering
Denna månads sötsaks tema är mjuka kakor hos Söta Saker och då är denna mitt bidrag :)
Vad god den ser ut! :)
SvaraRadera