tisdag 9 oktober 2012

Bountyrutor

I senaste numret av tidningen Hembakat hittade jag detta recept på Bountyrutor. Eftersom både min man och sönerna älskar bounty var jag ju bara tvungen att testa att baka dem!
Jag har gjort om dem till glutenfria och tog mjölkchoklad som topping istället för ljus choklad.



Till en långpanna, ca 24 st kakor
3 ägg
4½ dl socker
4 dl glutenfri mjölmix (finax) alt samma mängd vanligt mjöl
1½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 gr smör
2 dl kokande vatten

Vispa ägg och socker
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten
Smält smöret och tillsätt vattnet, låt koka upp.
Tillsätt smörblandningen och rör till slät smet.
Häll upp i smord och bröad långpanna (jag tog kakao istället för ströbröd)

Grädda i 175*, mitt i ugnen i ca 25 min.

Låt kakan kallna helt (enligt receptet i tidningen skulle man ställa in den i frysen, men det räcker med att den kallnar helt i kylen innan kokosglasyren breds på)

Kokosglasyr
225 gr smör
2 ägg
4 dl florsocker
1 påse, 200 gr kokos

Smält smöret.
Tillsätt ägg, florsocker och kokos.
Låt svalna lite innan den breds på kakan

Ställ in kakan en stund i kylen så glasyren hinner svalna innan chokladen breds på

Chokladtopping
200 gr mjölkchoklad
½ msk olja

Smält chokladen över vattenbad, och tillsätt oljan
bred på chokladen och låt stelna

Skär kakan i rutor. Förvaras i kyl.


4 kommentarer:

  1. ja och mannen är galna i bounty,vår favo chokladkaka,så gott.dessa ser ju för goda ut,och nu kom sötsuget in

    SvaraRadera
  2. Såg också dom i tidningen och är himla sugen på att baka dom

    SvaraRadera
  3. Ser farligt goda ut! Detta receptet kommer jag definitivt att prova! Mmmm... mums!

    SvaraRadera
  4. Ska baka dessa till helgen då mannen fyller år :)
    Ska med ha mjölkchoklad istället, mycket godare så kan jag tänka mej ;)

    SvaraRadera