lördag 10 september 2011

Cake pops som Lördagsgodis

Häromdagen bakade jag en "sockerkaka" med kondenserad mjölk och ljust muscovadosocker. Eller rättare sagt, jag fick baka två eftersom den första inte blev alls som jag tänkt mej.. Upptäckte dock att det fanns en förklarlig orsak till detta: Det hade blivit nåt glapp med spärren på ugnsluckan så den hade inte varit tillräckligt stängd!
Hur som helst så blev kakan ändå väldigt smarrig, även om den såg rätt ledsen ut när den trillade ur formen.. Tur är ju dock att det finns bra sätt att ta tillvara kaksmulor på, som att göra cake pops t ex :)Till dessa blandade jag ca 175 gr kaksmulor med ca 35 gr philadelfiaost och 1 tsk kakao.
Låt stå kallt en stund innan du rullar till bollar som sätts på en pinne.
Låt stå kallt igen och smält under tiden ca 75 gr mörk choklad. (smält ca 2/3 och ta av från värmen och blanda ner resten av chokladen tills allt är smält) Doppa bollarna i chokladen och garnerna sedan med strössel, sugarpastedekorationer eller annan choklad.Till dessa fick jag tillfälle att testa dekorationsspritsen jag köpte hos Lyckas med mat för några veckor sedan. En riktigt rolig pryl som jag kommer ha mycket användning av! :)


Önskar er alla en skön fortsättning på lördagen!

7 kommentarer:

 1. Åh vilka fina! Själv ska jag pilla ihop mina första cakepops ever ikväll :)

  SvaraRadera
 2. Tack Ida!
  har bara gjort cake pops en gång tidigare, men nu när jag köpt mej en dekorationssprits blir det nog fler :) Ungarna fullkomligt älskade dessa! :)

  SvaraRadera
 3. Så gott och det är allt tur cake pops finns när kakan inte riktig blir som man vill :-), har med dekorationsspritsen, både en lite och en stor, toppenbra

  SvaraRadera
 4. Ja man kan ju bara inte slänga mindre lyckade kakor Linda! :)

  Dekorationsspritsen kommer vara till stor hjälp när man ska dekorera med choklad! Betydligt smidigare än att försöka spritsa i påse :)

  SvaraRadera
 5. Vilka jättefina cake pops!! :-)

  / Jenny

  SvaraRadera
 6. Det är ju SÅ gulligt med cakepops, jag önskar att jag var lite duktigare på det där med dekorering. Som du, ungefär ;)

  SvaraRadera