onsdag 8 september 2010

Brownie Cupcakes

Idag har jag haft min goa vän Emma och hennes härliga barn på besök. Till fikat gjorde jag dessa brownie cupcakes.
Grundreceptet till cupcakesen är från Leila Lindholms senaste bok 'one more slice'. Då ingick hasselnötter och vanligt mjöl, men jag har bakat dem med glutenfri mix och utan nötter.

175 gr smör
1½ dl socker
1½ dl ljust muscovadosocker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1 nypa salt
1½ dl mjöl alt glutenfri mix
1 tsk bakpulver
3 ägg
100 gr mörk kvalitetschoklad

Vispa smör, socker och muscovadosocker
Rör ner kakao, sirap och salt.
Blanda mjöl/mix med bakpulver
Vispa ner ett ägg i taget och vänd till sist ner mjölblandningen.
Hacka chokladen grovt och rör ner det i smeten.

Klicka ut smeten till 2/3 i muffinsformar i en muffinsplåt.
Grädda mitt i ugnen i 175* ca 20 min. Stickan ska vara lite kladdig.

Serveringstipset i boken var lättvispad grädde och färska bär. Igår när jag bakade dem kom dock min yngste son med förslaget att Vit chokladgrädde nog skulle vara jättegott på dessa.. Och det hade han alldeles rätt i! Blev såå mumsigt kan jag säga! Tur att ens barn går i mina gottegrisfotspår! :)

Vit chokladgrädde gör du såhär smidigt: Vispa grädden "halvklar" och riv ner vit choklad och lite florsocker och vispa klart.

9 kommentarer:

  1. Vad gott det låter med vit chokladgrädde! Söta är de också!

    SvaraRadera
  2. åh så gott, brownies är kalasgott och cupcakes likaså och tillsammans måste det blir klockrent!

    SvaraRadera
  3. Vilka fina cupcakes. Vit chokladgrädde låter både gott och smidigt. Det måste jag testa.

    SvaraRadera
  4. Tack ska ni ha 'flickor'! :)

    dessa brownie cupcakes var vääääldigt smarriga. Klicken med vit chokladgrädde var verkligen pricken över i:et! Mmmums! :)

    SvaraRadera
  5. Mmm, vilka smarriga, ska testa mina med vitchokladgrädde, när jag kommer till det kapitlet :)

    Kul att hitta en "Leila-kompis" :)

    SvaraRadera
  6. Ja Theres, den vita chokladgrädden gjorde dessa brownie cupcakes till en riktig höjdare! :) Leila gör ju ingen besviken, och kan man dessutom baka hennes smaskiga saker glutenfria så är ju lyckan total :)

    SvaraRadera
  7. Låter väldigt gott, så jag hade tänkt att jag skulle prova å göra dom, men en fråga: Hur många muffins blir det av det receptet?? och hur mycket grädde och framförallt hur mycket vit choklad hade du i??/ Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linda!
      Beroende på hur stora muffinsformar du använder, men till normalstora blir det ca 16 st.

      Till 3 dl grädde, riv ner mellan 50-75 gr vit choklad

      lycka till! / Annica

      Radera