tisdag 28 september 2010

Brownie med toffé, fudge och minimarshmallows

Har haft en del strul med tekniken, det började med datorn som pajjade så det fick bli en ny. Sen strulade kameran, eller rättare sagt minneskortet med bilderna på kakan.. Idag har jag bakat denna underbart goda kaka igen, så nu kommer äntligen det utlovade receptet på Brownie med tofféfyllning. :)


Förra gången gjorde jag den på långpanna, men idag fick det bli en lite mindre variant i en springform och då blev receptet som följer:

175 gr mjukt smör
3 dl socker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1 krm salt
2 dl glutenfri mix (går ju att byta ut mot mjöl om man så önskar)
1 rulle center

Vispa smör och socker
tillsätt kakao,sirap och salt
tillsätt ett ägg i taget och vänd till sist ner mjölet/mixen.

Bred ut smeten i en form med bakpapper i.
Tryck i centerbitar

Grädda i 175* i 30 - 35 min. Stickan ska vara lite kladdig

Låt kakan svalna

Fudge/tofféglasyr

1½ dl grädde
½ dl mjölk
½ dl ljus sirap
150 gr mörk choklad
1 dubbelcenter (50 gr)
en näve minimarshmallows

Koka upp grädde, mjölk och sirap.
Ta av från värmen och låt svalna några grader
Hacka den mörka chokladen och centern, rör ner i grädden tills den smälter.

Bred glasyren över kakan, strö över minimarshmallows och kyl tills glasyren stelnat.

Receptet är en variant på detta: Brownie med fudgeglasyr

12 kommentarer:

  1. Gud så gott det där lät. (jag har inte ätit middag ännu så nu kurrar magen ännu mer)

    ja visst är det svårt att hålla reda på allt med gluten. Jag är i alla fall glad att det blir mer och mer uppmärksammat och att det kommer fler och fler bra produkter. Och att folk är lite mer medvetna om det än innan, men såklart måste detta bli ännu bättre. Är det många produkter som din son saknar nu när han är glutenintolerant?

    SvaraRadera
  2. Kan verkligen rekommendera denna kaka Helena! inte istället för middag kanske, men en rejäl bit till efterrätt..)

    Det enda sonen har sagt att han saknar är chokladbiten Twix och de chilikryddade nachochipsen.
    Än så länge har han bara gett tummen upp för de glutenfria alternativen vi lagat, som t ex pizza, våfflor, pannkakorna osv. Sen fikar vi ju rätt mycket med nu när jag ska testbaka alla favoriter som glutenfritt... ;)

    SvaraRadera
  3. Åhh vad gott, det här skall jag testa :-)

    SvaraRadera
  4. Låter så himla gott, måste testa den :-)

    SvaraRadera
  5. Detta måste jag testa =) Låter ju jättegott!!

    SvaraRadera
  6. Men hjälp vad gott det låter. Är i och för sig mätt just nu, men skull lätt (trots att klockan är mitt i natten) kunna äta en bit av den där.

    SvaraRadera
  7. Tycker absolut ni ska testa detta recept, Bakverk o fikastunder, Linda, Linda och Erika!!
    En kaka som massvis god!

    Var tvungen att lägga in resterna av den i frysen annars hade den nog åkt med till fm-fikat idag ;)

    SvaraRadera
  8. Oj så smarrig den låter!!

    Annica, Du och sonen får försöka att göra egna Twix =)Något smarrigt kex, tjock kolasås och doppa i choklad =)

    SvaraRadera
  9. Det låter som en bra idé Therése! Sonen skulle bli överlycklig!! :)

    SvaraRadera
  10. Så gott de ser ut din kaka ;d vill gärna smakar en bit.

    SvaraRadera
  11. Gud vad god den här kakan lät, man får nog kanske ta o prova den någon gång!! =)

    SvaraRadera
  12. Tack sana! har en bit i frysen, skickar den via webben till dig! :)


    Tack Veronica! japp, det tycker jag helt klart du ska göra, en underbart god kaka! :)

    SvaraRadera