tisdag 3 juli 2012

Recept & beskrivning Pink velvet cake

Här kommer det utlovade receptet och beskrivningen för Pink Velvet cake

Det är en del olika moment, men det är det värt med tanke på hur läckert och gott slutresultatet blir :)
receptet på botten, som är White velvet cake  har jag hittat hos Sockerrus . Bottnarna har jag färgat i olika rosa nyanser. Jag följde Lisas tips om att väga smeten för att få bottnarna lika stora. Jag har använt små springformar som är 12 cm i diameter.
Väg upp smeten i tre olika bunkar och färga i den nyanser du önskar med pastafärg alt karamellfärg
                      

Låt bottnarna kallna och dela dem sedan i två delar var. Färgerna blev lite ljusare på kortet än i verkligheten, kanske beror på att jag använde mobilen..

Fyllning

2 dl grädde
1 knivsudd bakpulver
150 gr mascarponeost
3 dl florsocker

Vispa grädden tillsammans med bakpulvret
Blanda mascarponeost med florsocker. Vänd ner grädden och vispa på låg hastighet till fluffig konsistens. Dela upp i två olika bunkar

Smaksatt den ena (Champagnefrosting) fyllningen med 1 tsk champagneessens (eller riktig champagne om du har en skvätt över...;)

Till fyllning nr 2, vit chokladfrosting:
Smält 40 gr vit choklad, låt svalna lite och blanda ner i fyllningen.


Fyll tårtan, varannat lager champagnefrosting och varannat lager vit chokladfrosting. Tänk på att fylla tårtan uppochner, dvs börja med den botten som ska vara längst upp på tårtan sen och avsluta med botten. Plasta in och låt stå i kylen, gärna över natten.

Vänd upp på tårtbricka och spackla med jordgubbssmörkräm.

Jordgubbssmörkräm
120 gr smör
4 dl  florsocker
3 tsk kokhett vatten
saften från ca 1 dl jordgubbar

Vispa smöret tills det ljusnat och blivit krämigt
Vispa ner florsockret
Tillsätt vattnet och vispa ihop.

Mosa jordgubbarna, sila och använd saften. Blanda ner den i smörkrämen.
jag tog nån droppe pastafärg för att förstärka den rosa färgen.

Låt den spacklade tårtan stå en stund i kyl innan du täcker  den med sugarpaste.



2 kommentarer: