onsdag 4 juli 2012

Spenat- & briepaj

Nu var det dax att smyga in ett sånt där recept in, som inte går under de vanliga med sötsaker..
idag bjuder jag på en glutenfri paj fylld med spenat, brie och lite annat gott :)


pajdeg
1 burk kesella lätt
2 dl sempers mix med fiber (går att byta ut mot samma mängd vanligt mjöl, gärna nåt fiberaktigt)
2 msk flytande margarin

Blanda ihop, ställ kallt en stund och tryck ut i smord pajform.
Nagga med en gaffel och förgrädda i 225* ca 10 min

Gör under tiden fyllningen:
2 påsar á 65 gr babyspenat
10-15 champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 bit, ca 3 cm purjolök (obs den gröna bladiga sidan ger bättre smak)
1 nypa flingsalt

Häll olja i en panna, lägg i spenaten och stö över flingsalt.
Lägg i champinjonerna och purjolöken
Pressa vitlöksklyftorna och tillsätt i stekpannan
bryn bara lite lätt, ett par minuter.

Lägg fyllningen i den förgräddade pajskalet (om det blivit vätska i fyllningen så häll av försiktigt innan)

Skiva en bit 175 gr brieost och fördela skivorna i pajformen.

Blanda ihop en äggstanning:
2 dl matlagningsgrädde
2 ägg
2 dl riven ost
1 liten skvätt tigersås och/eller chilisås
2 tsk tomatpuré

Häll aggstanningen över pajen
strö över 1 tsk örtkrydda ( italiensk salladskrydda)

Grädda i 225* ca 30 min
Låt pajen svalna lite innan den äts.
Servera med en fräsch grönsallad. Passar alldeles utmärkt till grillat och på buffébordet med :)

Smaklig måltid!

7 kommentarer:

  1. oj men d lät gott!!!! jag borde verkligen testa, har aldrig haft brie i nån varm rätt hittills, o den eee ju så god.
    Tack!

    SvaraRadera
  2. Det verkar riktigt gott!
    ..den ska provas..!

    SvaraRadera
  3. Mums! Paj är så gott, borde testa detta recept!

    SvaraRadera
  4. Brie i paj är riktigt gott! Har aldrig gjort min egen däremot.

    SvaraRadera
  5. Denna paj blev riktigt mumsig, så jag gjorde den igår igen.. :)

    SvaraRadera
  6. Jag tycker det är synd att du inte anger hur mycket kesella det ska vara, är inte så van att baka så det hade varit till stor hjälp:-)
    Susanne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Susanne!

      I receptet står det en burk kesella.. Har bara sett en storlek på burkar med kesella, så därför har jag inte angett i gram, men en burk brukar innehålla 250 gr tror jag :)

      Med vänlig hälsning Annica

      Radera